Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима български боксьори се класираха за финалите на международния турнир "Странджа"

Снимка: Архив
Четирима български боксьори се класираха за финалите на 63-ия международен турнир "Странджа", който се провежда в столичната зала "Универсиада". Това са Александър Александров (категория до 49 килограма), Стефан Иванов (до 52 кг.), Любомир Тодоров (до 60 кг.) и Тервел Пулев (до 91 кг).

В полуфинални двубои, в категория до 49 килограма Александров, надигра убедително по точки Хованес Даниелян от Армения. След последния удар на гонга съдиите записаха 25:9 точки за Александров. На финала в събота той ще има за съперник Йосванис Сотос Веитиа (Куба).

В категория до 52 килограма Стефан Иванов победи Робеисис Карасан Рамирес (Куба) с отказване във втория рунд. Иванов, който е европейски шампион за юноши, започна отлично срещу Рамирес и още в средата на първия рунд от носа на кубинеца започна да тече кръв. След края на първия рунд Иванов водеше по точки, а от кубинския щаб спряха Рамирес от мача. На финала той ще се боксира с европейския вицешампион от Москва 2010 Ендрю Шелби (Англия/).

В категория до 60 килограма Любомир Тодоров в труден мач успя да победи Александрос Цаникидис (Гърция) с 13:9 точки.

В категория до 91 килограма боксьор номер 1 на България за миналата година Тервел Пулев имаше за съперник турчина  Умиткан Патир.  Победата на Пулев беше безспорна - 16:7 точки. На финала в събота Тервел Пулев ще кръстоса ръкавици с кубинеца Хосе Гомес Лардует.

Финалните срещи на 63-ия международен турнир по бокс "Странджа" започват в 16,30 часа.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна