Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 от "Барселона" с успех над 11 от "Спортинг" Хихон

"Барселона" се справи с гостуващия "Спортинг" Хихон (3:1), въпреки че игра с човек по-малко и без звездата си Лео Меси
Снимка: БГНЕС

 

"Барселона" победи гостуващия "Спортинг" Хихон с 3:1, въпреки че игра едно полувреме с човек по-малко в мача от 26-ия кръг на испанското футболно първенство. Бранителят на каталунците Жерард Пике получи директен червен картон секунди след почивката след нарушение срещу Мигел де лас Куевас.

Домакините, които не можеха да разчитат на наказаната си звезда Лионел Меси, имаха трудности до почивката и успяха да открият едва в 42-та минута, когато Андрес Иниеста беше изведен в добра позиция от Адриано и не сгреши.

В началото на втората част "Спортинг" Хихон получи числен превес и бързо се възползва. В 49-та минута Давид Барал изравни след асистенция на Формоса Менди. "Барса" обаче овладя инициативата и натисна съперника. В 78-та минута Сейду Кейта направи 2:1 със страхотен удар след подаване на Алексис Санчес. Малко преди края Шави вкара и трети гол след пас на Иниеста и реши всичко.

Така "Барселона" съкрати на 7 точки пасива си от лидера "Реал" Мадрид, който тази вечер приема "Еспаньол".

В друг мач от кръга "Севиля" и "Атлетико" Мадрид завършиха 1:1. Гостите откриха резултата на "Санчес Писхуан" в 9-та минута с гол на Едуардо Салвио, но Папа Диавара изравни в началото на второто полувреме. Така двата отбора запазиха класирането си в средата на таблицата с по 33 точки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени