Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов поема ЦСКА за трети път. Димитър Пенев - президент на клуба

Снимка: БГНЕС

От днес футболен клуб ЦСКА е с нов треньор. За трети път начело на тима застава Стойчо Младенов.  Досегашният наставник Димитър Пенев става президент на мястото на Димитър Борисов, който се оттегли от поста. Борисов и съдружникът му Иво Иванов ще бъдат ангажирани само с издръжката на клуба.

Информацията официално беше потвърдена на сайта на ЦСКА:

Армейци,

От днес (05.03) старши-треньор на представителния отбор на ПФК ЦСКА ЕАД е Стойчо Младенов. Клубът обявява и промяна, която настъпва в Надзорния съвет –г-н Димитър Борисов отстъпва поста на негов председател на г-н Димитър Пенев.

Г-н Димитър Борисов остава член на НС.

31-кратният шампион на България назначава за треньор човек, който е шампион по призвание. ПФК ЦСКА пожелава на г-н Младенов да продължи, както досега, историческата доминация на клуба ни у нас. Дълбоко сме убедени в предстоящите успехи заради манталитета на победител на новия треньор – нещо, което той постоянно доказва в кариерата си през десетките изминали футболни сезони!

Стойчо Младенов идва с нов екип, който ще бъде обявен утре в 13 часа на пресконференция. По-всяка вероятност той ще разчита на екипа, с който работи в Египет, а първи помощник ще му бъде Анатоли Нанков. Три часа по-рано новият наставник ще води тренировката на ЦСКА. Екзекуторът на "Ливърпул" има две спечелени шампионски титли като треньор на "червените". Той изведе тима от Борисовата градина до златните медали през 2003, след като армейците не бяха ставали шампиони цели шест години. След това специалистът триумфира с титлата и през 2008, когато ЦСКА изпревари "Левски" с 16 точки в крайното класиране.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна