Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора награди еврошампиона по борба Христо Маринов със специален плакет

Снимка: Архив

Европейският шампион по класическа борба Христо Маринов бе награден със специален плакет от кмета на Стара Загора Живко Тодоров на официална церемония днес. Маринов днес празнува 25-годишният си рожден ден и сподели, че тази вечер за пръв път ще празнува с приятели. Освен плакет 25-годишният старозагорец получи и две парични премии за спечеления златен медал на европейското първенство в Белград (Сърбия). Общинските съветници от ГЕРБ му връчиха сумата от 3000 лева, а старозагорска фирма, която не иска да се споменава името й, награди шампиона с 1000 лева.

Събитието беше уважено от първия му треньор Димо Бараков, от треньора му в Берое - Петър Манев, както и други бивши състезатели по борба.

Благодарим му за усилията, които полага. Да е жив и здрав и нека да продължава да жъне такива успехи и занапред, защото на всички нас са ни необходими в този момент, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

От своя страна Христо Маринов също благодари за вниманието. Сега моята цел е да спечеля квота за Олимпийските игри в Лондон и от понеделник вниманието и усилията ще ми бъдат насочени за предстоящите квалификации, каза еврошампионът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени