Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Азаренка - полуфиналистка в Индиън Уелс

Снимка: ЕРА

Номер 1 в женската схема на турнира по тенис в Индиан Уелс - Виктория Азаренка от Беларус продължава на полуфинал. Тя отстрани Агнешка Радванска (Полша) с безапелационното 6:0, 6:2. По този начин родената в Минск състезателка увеличи баланса си през тази година на 21-0 победи.

Тя нямаше никакви проблеми срещу Радванска и за 25 минути докара резултата до 5:0 във втория сет, като редуваше печелене на точки от началната линия и от излизане на мрежата. След като спечели и първия с 6:0, Азаренка даде за първи път гейм на полякинята едва в 12-ия гейм на мача. Тогава Радванска успя да спечели своя сервис, а след това дори и да реализира пробив.

Накрая обаче нямаше повече време за Азаренка, тя върна пробива и спечели сета с 6:2. Беларускинята обаче е доста далече от рекорда на Мартина Хингис, която плез сезон 1997 постига 37 поредни победи. Втора в тази класация е Серена Уилямс с 21 поредни успеха през 2003-а, а Азаренка в момента е 3-а. Следващата съперничка на Азаренка е Ангелик Кербер от Германия, която отстрани номер 5 в схемата На Ли (Китай) с 6:4, 6:2. Кербер изненада китайката с много агресия, което принуди На Ли да опита игра на сигурно от началната линия. Въпреки промяната на намеренията си, китайката така и не успя да намери своя стил.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна