Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

270 хиляди данъчни декларации са подадени до момента

Снимка: БГНЕС
До края на април може да се плати данък "сгради" и данък върху автомобил с 5-процентна отстъпка. Местните налози се плащат в общината, като би трябвало да няма забавяне в работата на гишетата. Има ли струпване на касите за плащане на местни данъци и такси и как можем да си спестим чакането на гише, разбираме от репортажа на Велина Сашева, излъчен в "Преди всички".
А говорителят на НАП Росен Бъчваров каза в предаването, че около 170 хиляди са данъчните декларации, подадени от физическите лица до момента, а от юридическите лица - близо 100 хиляди. Очаква се хората с най-високи доходи да подадат данъчните си декларации, когато наближи крайният срок - 2 май за физическите лица и 2 април за фирмите.

Никога не сме поставяли мантрата, че българинът чака в последния момент. Щом е законно установен срок всеки български гражданин може да го избере като последния възможен момент. Проблемът е, че ако много българи изберат последния момент, не би следвало да очакват качествено административно обслужване, каза Росен Бъчваров.

Репортажа и интервюто на Велина Сашева можете да чуете от звуковите файлове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна