Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бодуров: Ако до следобед нямаме пари, блокираме пътища и затваряме магазини

Снимка: БТА

Ако до следобед парите не ни бъдат преведени, ще блокираме пътища, заяви в предаването "Преди всички" Мехмед Бодуров – секретар на КТ "Подкрепа".

Спешно пращаме декларация до министър-председателя Бойко Борисов с копие до финансовия министър. Чакаме днес до следобед парите да бъдат по банковите ни сметки. В противен случай ще блокираме пътищата. Всички, които работят в хранително-вкусовата промишленост, ще откажат да снабдяват магазините и да продават хранителни стоки. Нека това правителство да го има предвид, тъй като хората нямат никаква вина, а за проблема с парите - държавата да не се опитва чрез финансовото министерство да лавира, тъй като финансовият министър отлично знае по какъв начин може да преведе тези пари и после чрез купувачите да си намери начин да си върне обратно парите в бюджета. Има гаранционен фонд. Една от страните, която разписва този концесионен договор, е държавата. Така че държавата да си влезе в ролята, в лицето на финансовия министър. Ако не - спешно искаме намесата на г-н Борисов. 

Бодуров е убеден, че премиерът ще разпореди още днес да се прехвърлят пари от гаранционния фонд. 

Секретарят на КТ "Подкрепа" подчерта още, че сделка за ГОРУБСО-Мадан няма, тъй като в последния момент преди купувачът да сложи подписа си, са излезли допълнителни задължения от около 12 млн. евро.

Купувачите на предприятието трябва да знаят ясно, точно и конкретно какви задължения и какво поемат от активи и пасиви на ГОРУБСО-Мадан. Валентин Захариев виждате какво направи с Кремиковци. Сега тази схема използва в ГОРУБСО. Ние явно сме били заложени навсякъде, по цяла Европа. Този човек няма място в тази държава даже да живее.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна