Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" надигра "Интер" с 2:0 в Италия, остава в борбата за титлата

Снимка: ЕРА / БГНЕС

Футболистите на "Ювентус" постигнаха ценна победа в борбата за титлата в италианското първенство, след като надиграха състава на "Интер" с 2:0 в последната среща от 29-ия кръг в Серия "А". В класирането "Милан" има 63 точки, "Ювентус" вече е с 59, а воденият от Клаудио Раниери "Интер" е 8-и с 41 точки. Ветеранът Алесандро дел Пиеро се появи като резерва и реши мача с втория гол за тима от Торино. Иначе защитата на синьо-черните изпусна Мартин Касерес при центриране от корнер и аржентинецът с глава от малкото наказателно поле прати топката в мрежата. "Интер" първи имаше възможност за гол, но вратарят на домакините Буфон спаси удар на Диего Милито от 13 метра. Освен това положение, вратарят на "Ювентус" спаси още няколко отлични удара на играчи от "Интер", включително и мощни шутове на Диего Форлан и на Милито от близко разстояние. "Ювентус" излезе напред в резултата секунди, след като удар на Клаудио Маркизио беше избит от Жулио Сезар над горната греда в 57-та минута. Андреа Пирло центрира фалцово от корнер, а Касерес остана непокрит и с глава откри.

Малко след това Мирко Вучинич можеше да удвои аванса на домакините, но останал сам срещу Жулио Сезар, не успя да преодолее вратаря. Отлична игра и обръщане на фронта на атаката от Артуро Видал стана причина за второто попадение, като Видал изведе нахлуващия от дълбочина Дел Пиеро, а Алекс единствено търколи топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите и в 71-ата минута сложи точка на спора.

До края на срещата и двата отбора създадоха по няколко добри атаки, като този път Видал можеше да вкара, но Жулио Сезар спря топката. Грешка на Джорджо Киелини можеше да коства попадение във вратата на Буфон, но защитникът на "Интер" Майкон не насочи топката в мрежата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна