Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анна Томова-Синтова с награда за изключителен принос към българската култура в анкетата "Музикант на годината" 2011

Анна Томова-Синтова в България
Снимка: БГНЕС
Анна Томова-Синтова е новият носител на наградата за изключителен принос към българската култура в националното допитване „Музикант на годината“.


Силен отзвук в анкетата сред слушателите на предаването „Алегро виваче“ имаха юбилейният концерт на българската оперна прима на 11 ноември 2011 г. в родния й град Стара Загора и галаконцертът на 16 декември 2011 г. в Софийската опера, с който завърши майсторският й клас.

Това е един факт, който много ме вълнува! Винаги съм творила, пяла за хората и това, че слушателите оценяват и вземат това решение, е нещо много трогателно, което аз много високо ценя и за което от сърце благодаря – сподели по този повод голямата българска оперна певица, която е и носител на наградата „Музикант на 1998 година“.

 
Ето и писмото, което екипът на "Алегро виваче" получи от маестрата: 

С чувство на респект спрямо прекрасната инициатива на „Алегро виваче“, превърнала се вече в една стабилна традиция, допринасяща за обогатяването и повдигането на духовната култура в България, не намирам думи да изкажа благодарността си за оказаната ми награда, която аз високо оценям и поставям на едно от най-високите места сред всички получавани отличия до сега! Безценен дар за мен е фактът, че това отличие получавам директно от публиката, от слушателите - от хората, за които винаги съм пяла и за които винаги е било предназначено изкуството ми и всички мои активи в негово име! Защото изкуството е предназначено за хората и съм щастлива и благодарна да мога да му служа - до когато мога да бъда посредник за голямата негова емисия! И нека точно в тези „материални“ времена музиката да бъде упование, опора, вдъхновение, и като слънце да стимулира и осветява развитието на богатата традиция на родната ни култура!

Обичайте музиката - нека тя изпълва сърцата на всички с топлина и радост! С много мисъл при всички вас, макар от далеч - още веднъж от сърце - благодарност за отличието!

С най-искрени пожелания за предстоящите светли Великденски празници - сърдечни поздрави - с признателност и обич -

 

 

 

 

                                

 

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна