Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдебни акценти от седмицата

Снимка: БГНЕС

Безспорните съдебни акценти от седмицата - делото "Наглите" и обрата по делото "Белнейски" в студиото на "От петък до петък" анализира съдебният репортер Силвия Великова.

По делото "Наглите" съдът беше пожален, четирима осъдени получиха доста високи наказания. Дори от МВР не си позволиха да критикуват съда. Едно от отвличанията остана без автори, така че може да се работи по тази версия. Много съм впечатлена от изказвания от страна на МВР и прокуратурата, те говорят за едно знание, което трябваше да бъде представено на съда, а не да бъде коментирано по медиите. Ако знаеш, че срещу някого е имало доказателства, трябвало е да ги осигуриш и да ги дадеш. Ако знаеш, че някой е заровил някъде парите, трябвало е да кажеш къде са, коментира репортерката.

Ето и прогнозата й по делото "Белнейски: Ние не знаем как ще реагира Върховният касационен съд, защото той, за да върне делото, трябва да открие съществени процесуални нарушения. Защо тъкмо сега семейството на убитите момичета реагира така, какви са емоционалните мотиви и какви са евентуалните юридически последствия от обрата, на който станахме свидетели през седмицата -чуйте от анализа на Силвия Великова в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна