Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трендафил Величков: Важно е да се създаде специален Закон за Студентски град

Снимка: БГНЕС
Повод за поредната дискусия са последните няколко трагични инцидента в Студентски град. За съжаление обаче депутатите бяха в пленарната зала, а не на кръглата маса. Кои са проблемите на Студентски град, коментира Христо Панчугов, председател на младежкото обединение на СДС:

Струва ни се, че се смесват два типа проблеми. Едните са свързани с насилието, престъпността и нощния живот в Студентски град, а другите са свързани с вътрешния ред и начина, по който се управляват самите общежития.

Трябват волята на държавата и общината, смята бившият кмет на Студентски град Константин Арабаджиев, но за да бъде районът такъв какъвто всички настояват, са необходими средства, които държавата не може да си позволи: Отново пропускателния режим не се спазва в общежитията, нищо не се е променило, каза той.

Трябва да бъде създадена координационна група от всички институции, свързани с решаването на проблемите в Студентски град, обясни Панчугов.

Трендафил Величков от младежката организация на БСП смята, че е изключително важно да се създаде специален Закон за Студентски град. По думите му той трябва да урежда територията и статута на студентските градчета в цяла България.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени