Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва събарянето на незаконните сгради в "Златна перла"

Снимка: БГНЕС

В комплекса "Златна перла" има 10 незаконни обекти, за 8 от тях има заповед за премахване. С благодарност към гражданското общество трябва да кажем, че законността победи, каза в "Преди всички" министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която ще присъства на премахването на сградите в природния парк край Царево.

Що се отнася до спора за почивните сгради в село Равда, те имат претенции за терени, за които нямат нотариални актове. От гледна точка на кадастъра всичко е ясно и ще видим заедно със студентите местата, от които е видно кое на кого е. Ако има липсваща информация, ние ще го проверим отново, но няма как кадастърът да ни подведе, каза още министър Лиляна Павлова.

Доц. Пенчо Гешев - ректор на НСА обясни в същото предаване, че има административни нарушения в Равда, открити от ДНСК.

Нашата цел е да бъде спряно строителството до 15 май, от който срок вече е забранено строителството. Местната власт бездейства. И пречи на държавната власт. На входа на базата има построен комплекс - апартаменти, вече са продадени. НСА не може да докаже собственост върху земите. Община Несебър крие и не предоставя кадастралната карта от 85-а година. На плажа се строи, ние сме концесионери, а нямаме достъп до плажа, сезонът започва от 15 май. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Павлова ни увери, че регионалното министерство ще изпълни своето задължение по опазване на държавната собственост.

Всички интервюта на Таня Милушева по темата можете да чуете от звуковите файлове.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна