Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваньо Танов: Аферата със захарта има дълги корени

Снимка: БГНЕС

Тече дисциплинарно производство и се проследява работата на цялата митница Свиленград, не само на пункта Капитан Андреево, каза в интервю за предаването "Неделя 150", директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Направили сме запитване към прокуратурата да ни предостави данни за тази корупционна практика на Капитан Андреево докъде е стигнала и какви нива е обхванала. Когато завърши дисциплинарното производство и има яснота по въпроса, ще има и сериозни кадрови промени, каза Танов.

За "захарната афера" директорът на митниците каза, че може да бъде разплетена. От доста време се говори за вътрешна търговия към страни – членки на ЕС. Често се говореше за износ на захар до съседни страни с източване на ДДС. Аферата със захарта има дълги корени от много години, допълни Ваньо Танов.

За бягството на братя Галеви Танов каза, че те могат да напуснат страната от много места, защото откато България е член на ЕС на вътрешните граници данните на лицата не се вкарват. Могат да напуснат и към Румъния, и към Гърция и оттам да се отправят, в която посока пожелаят. През летището не биха напуснали, защото то е външна граница, най – вероятно е да напуснат през сухопътна граница. Нямам информация дали се издирват в други страни. Смятам, че шансовете им са малки, в която и да е страна, рано или късно ще бъдат установени, заключи Танов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна