Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Стойчев се завръща като треньор на националния отбор по волейбол

Снимка: БГНЕС

Бившият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол Радостин Стойчев ще се завърне на поста, съобщи самият той на пресконференция. Стойчев ще е старши треньор на националния отбор на България по волейбол за мъже до олимпийските квалификации от 8 до 10 юни в София, но ще напусне веднага след това, ако президентът на Българска федерация по волейбол Данчо Лазаров не подаде оставка.

Радостин Стойчев посочи още, че ще води отбора на България по изричното настояване на премиера Бойко Борисов, с когото днес е имал среща. Освен това волейболистите са го изненадали с посещение в дома му сутринта и с молба да им бъде треньор:  

Господин Лазаров трябва да докаже твърденията си, че съм злонамерен и съм продал мач срещу Германия или в обратния случай, ако няма такива доказателства, да си подаде оставката. Шепата негодници, които той визира, които се осмеляват да го критикуват, предполагам, че сме ние тук, хората от щаба и останалите 5 100 души, които са подписали петицията за неговото освобождаване плюс 8 600 души във форумите и други 164 доброволци, които подписват подписки срещу него.

След разговори с премиера вчера и днес и по негово изрично настояване, ще остана треньор на националния отбор до квалификацията, която е след три седмици, поради простия факт, че за това време е невъзможно, който и да било друг треньор да дойде и да се запознае с отбора и да го тренира. Затова ме помолиха и момчетата днес, които дойдоха тази сутрин в дома ми и проведохме много дълга среща. Двете неща -  изричното настояване на премиера и молбата на играчите и тяхното изрично обещание, че ще направят нещо повече от това, което биха направили, в която й да е нормална ситуация, т.е. те са готови да жертват нещо от себе си, за да се класира България на тази олимпиада, единствено това ще ме накара да остана до квалификацията. Ако дотогава господин Лазаров не подаде оставка, моята оставка аз си я подавам днес в момента пред вас съвсем официално.

България ще играе втори домакински квалификации, този път срещу отборите на Франция, Египет, Пакистан. Победителят от тази група ще се класира директно за Олимпиадата.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени