Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Глосов: Строителите не гонят печалба с помощта си след земетресението

Снимка: БГНЕС

Едва ли колегите, които се отзовават да помагат при такива ситуации, мислят кога и кой ще им плати. Не съм убеден, че те са се пазарили предварително колко ще им платят за работата. Ако беше така, никой нямаше да работи по възстановяването на щетите от земетресението. Едва ли тук говорим за цинизъм, по скоро за човещина и бърза реакция от страна на строителите, на които трябва да благодарим. Това каза в предаването "Нещо повече" инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите. Той е категоричен, че строителите не гонят печалба в случая.

В България има едни от най-строгите норми за проектиране и строителство в земетръсни райони, подчерта Глосов и добави категорично: Компромис с конструкцията на сградата не трябва да се прави.

Той е предложил на столичния кмет Йорданка Фандъкова при необходимост камарата да помогне както с експерти, така и при отстраняването на пораженията.

Строителите помагат не само при този случай, но те се отзоваха и при наводнението в с. Бисер. Строителите са първите, които могат да помогнат при бедствия и аварии, тъй като разполагат на място с необходимата техника и хора и са най-близо до събитието. По наша инициатива след наводнението в с. Бисер камарата подписа меморандум със съответната служба в МВР за съвместни действия при такива бедствия и аварии, коментира Светослав Глосов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна