Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската комисия препоръчва на България да намали бедността

Снимка: БГНЕС

Оповестен бе доклад на Европейската комисия, в който се препоръчва на България намаляване на бедността и социалното изключване. Това е специален доклад на комисията за координация на финансовата и икономическа политика на Евросъюза. В документа има още няколко препоръки, сред които редуциране на безработицата сред младите и ромите, по-бързо въвеждане на електронното правителство и подобряване качеството и независимостта на съдебната система.

Пред кореспондента ни в Брюксел Диана Чепишева еврокомисарят Кристалина Георгиева подчерта, че проблемът, който излиза на преден план, е свързан със заетостта, който води до развитие на конкурентоспособността.

Вероятно с времето ние ще видим задълбочаване на анализа, но и този, който беше представен сега, беше много интересен, тъй като ни позволява да видим как се подреждат страните в относителен план, къде са силните и слабите страни на всяка една от тях. В нашия случай това, което излезе на преден план, е свързано със заетостта. Нямаме препоръка за спешни мерки, което означава, че се намираме в относително добро положение.

Цялото интервю на Диана Чепишева с комисар Кристалина Георгиева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени