Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марчело Джотолов: Не е вярно, че не съм бил опериран

Снимка: БГНЕС

В интервю за „Преди всички“ Марчело Джотолов коментира за първи път публикации в медиите, според които две заседания на делото „Октопод“ са били отложени заради негова мнима операция в Института „Пирогов“. Джотолов потвърди, че му е била направена операция и заяви, че двете отложени заседания по делото са били в много ранна фаза на процеса и не вижда каква би била изгодата за него от това отлагане. Той каза, че очаква да има прокурорска проверка и добави, че не очаква никой да има проблем, защото в едно нормално общество истината не би трябвало да създава проблеми на никого.

Прозирам болен интерес извън служебните задължения на наблюдаващия прокурор. Изненада ме фактът, че се води паралелен процес срещу нас в медийното пространство, това е притеснително и към този опит за манипулиране на общественото мнение трябва да се обърне вниманието.

Марчело Джотолов каза също, че се консултира с адвокатите си и смята да се присъедини към граждански иск за клевета, който директорът на „Пирогов“ смята да заведе срещу д-р Тошев. Когато го осъдя, ще дам тези пари на Института, за да купят машини и да си оправят базата.

Цялото интервю на С. Великова с Марчело Джотолов чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна