Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колегите на Валя Крушкина: Доброто не се губи, със средствата за нея ще се лекуват деца

Снимка: Архив

Ден на Валя беше обявен за днес от социалния министър Тотю Младенов. Валя Крушкина не го дочака, но ние ще изпълним волята й и ще помогнем на две онкоболни деца със средствата, събрани за Валя. Това каза в „Преди всички“ Добрина Чешмеджиева от „По света и у нас“. По-късно тя уточни, че от sms-и са събрани  35 000 лв.
Много ни се ще хората да разберат, че думите ни за Валя идват от сърцето. Тя не можеше да си представи живота, без да мисли преди всичко за другите. Нейното желание беше да помогне на две деца, които се борят със същата ужасна болест. Ние, колегите на Валя, ще разкажем техните истории след разговори с родителите им.

Благодаря на всички хора, които дариха средства. Искам те да видят лицето на следващия, на когото ще помагат. Валя си отиде обичана и подкрепена. Разбра колко много я харесват и ценят. Искам хората да разберат, че почтеността на Валя беше безгранична и безусловна. Договорите за сумите, набрани по ДМС номера,  съдържат клауза, че промяната в обстоятелствата води до пренос на парите за други хора. Така парите ще отидат лечение на две деца в беда. Искам да се знае, че доброто не се губи.  Появи се кауза, която обедини всички медии. Благодаря на всички за съпричастността. 

 Интервюто на С.Великова с Д.Чешмеджиева можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна