Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България на гражданите": Даваме ясна заявка за участие във властта

Снимка: БГНЕС

Иван Стамболов, заместник-председател на Сдружението „България на гражданите“, обясни в „Преди всички“ мотивите за превръщането на формацията в партия:

Има хора, които няма да станат членове на партията, ще останат да работят в сдружението. Дошло е време да се свършат някои неща. Гражданското движение не може да излъчи депутати, които да излязат със законотвороческа инициатива. Не знаем още ще влезем ли в парламента и колко депутати ще излъчим, затова не можем да кажем повече за тази инициатива. Със създаването на партия даваме ясна заявка за участие във властта. В политиката понятието "център" е малко особено. Субектите се делят по-скоро на леви и десни. Но понятието "ляво – дясно" също се опорочи. Искаме да съберем компетентни хора и да вършим това, което трябва, пък социолозите да определят какви сме. Ще очакваме подкрепа от всички, които не гласуваха или гласуваха с омерзение през последните години, те са трийсетина процента. За мен като гражданин е много важно да има нов политически проект. Хората, които дойдоха от други партии като Найден Зеленогорски, Даниел Митов, Прошко Прошков или Петър Николов, виждат нов политически проект, в който могат да дадат своята работоспособност и компетентност.

В неделя в НДК е Националното събрание, което ще учреди "България на гражданите". Още не съм видял хората, които ще бъдат предложени. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна