Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковачева: ВСС ще направи преглед на своята наказателна практика

Снимка: БГНЕС

В предаването "Неделя 150" министърът на правосъдието Диана Ковачева обяви, че свиква извънредно открито заседание на Висшия съдебен съвет в понеделник /17.07/.

Очаквам на това открито заседание ВСС да направи преглед на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени. На това заседание очаквам – да може да се обсъди публично конкретното наказание на съдия Мирослава Тодорова, каза Ковачева.

Практиката на ВСС по отношение на дисциплинарните дела трябва да бъде последователна и да има ясни критерии – кога, какво наказание се налага. Ако се окаже, че липсват такива критерии, аз ще започна консултации в най–кратки срокове, заяви Диана Ковачева.

По темата за уволнението на съдия Мирослава Тодорова, министърът на правосъдието каза в предаването "Неделя 150", че ВСС трябва да даде информация дали наистина става въпрос за тежки, системни нарушения от страна на Тодорова. От ВСС трябва да бъде предоставена информация за натовареността на съдия Тодорова. Този дебат вече не може да остане закрит, каза министър Диана Ковачева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени