Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА победи македонци с 2:0 в официалното представяне на отбора за новия сезон

Снимка: livesport

Футболистите на ЦСКА надиграха македонския Дрита с 2:0 в последната си контрола преди началото на новия сезон за вицешампионите. Мачът, който се игра на стадион „Българска армия“, премина в много бавно темпо заради горещото време в столицата. Срещата бе и официалното представяне на новите попълнения в отбора. Преди началото на контролата осемте нови футболисти в тима на Стойчо Младенов позираха с фланелки пред публиката и бяха приветствани от запалянковците.

През първото полувреме момчетата на Стойчо Младенов имаха пълно надмощие над съперника, но въпреки множеството ъглови удари, които изпълниха, не успяха да вкарат гол. Гостуващите футболисти много рядко минаваха централната зона на терена и почти не затрудниха започналия като титуляр на вратата Томас Черни. Двата гола за „армейците“ паднаха в началото на втората част. В 50-ата минута Иван Бандаловски проби по дясното крило, преодоля няколко футболисти на Дрита и центрира в наказателното поле, където Жуниор Мораес засече с лекота в долния десен ъгъл на вратата. Само две минути по-късно ЦСКА стигна до пряк свободен удар отляво по нападението си. Зад топката застана Христо Янев, който центрира прецизно около границата на малкия пеналт. Килиън Шеридън и Пламен Крачунов скочиха заедно, но в крайна сметка бранителят бе футболистът, който последен игра с топката и я прати в мрежата за 2:0. Дойде времето за множество смени и в двата отбора, което допълнително накъса играта, а до края новото попълнение Лукас Силва, Килиън Шеридън и Антон Карачанаков пропуснаха да направят победата на „червените“ далеч по-изразителна. Единственото чисто положение за гостите от Дрита дойде в последната минута, когато Османи стреля с глава, но прати топката в аут.

Това бе и последната проверка за ЦСКА преди първия официален мач на тима за новия сезон. На 19 юли „червените“ излизат като гости срещу словенския Мура в мач от втория предварителен кръг от Лига Европа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна