Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бисеров: ЕК отписа това управление, вече не разчита на него

Снимка: БГНЕС

Докладът на ЕК е оценка за целия мандат на управлението на ГЕРБ. Той не е оценка само за изминалата година. Мисля, че и премиерът вече е наясно, че оценката е крайно негативна и вероятно бихме могли да кажем, че тя е необратима. Това коментира в предаването "Нещо повече" Христо Бисеров от ДПС.

ЕК вече не желае да коментира това правителство и измества далеч във времето следващия доклад. Второ – темата за Шенген остана безкрайно далече, защото Холандия постави като условия да има два поредни положителни доклада, а следващият ще е след 17 месеца, дали ще бъде положителен, никой не знае, а кога ще бъдат два положителни – е безкрайно далече във времето. /.../ Оценките на ЕК са такива, че отписват това управление, вече не разчитат на него. И експертите, и политиците на европейско ниво осъзнаха едно важно обстоятелство, че ГЕРБ не разбира какво означава мониторинг. Те го схващат като надлъгване с европейските структури.

Бисеров смята, че след година Румъния отново може да ни изпревари.

Тази форма на управление е изчерпана. Ресурсът на ГЕРБ е изчерпан. Изчерпан е и ресурсът на това управление. Най-естественото нещо е да участваме във вот на недоверие, каза още депутатът от ДПС.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна