Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Подкрепям вота на недоверие на БСП

Снимка: БГНЕС

Ефира на "Хоризонт" и предаването "Неделя 150" лидерът на Атака Волен Сидеров призова премиера Бойко Борисов да подаде оставка и отстъпи място на "програмно" правителство:

На всички правителства досега мога да направя трактат на техните злини, които са направили на България. Моето предложение е Борисов да подаде оставка, да се направи програмно правителство с участието на парламентарни и извънпарламентарни сили, да престанем да се изживяване като бели мишки, които са наблюдавани от някого, и чакат следващия доклад, за да се раздвижат вотове.

Предишният опит за сваляне на кабинета се провали през април, след като депутати от "Атака" оттеглиха подписите си под искането за вот на недоверие, внесено заради отказа от АЕЦ "Белене". Сидеров допълни, че би подкрепил вота на БСП:

ГЕРБ заслужава не 1 а 10 вота на недоверие, само че при сегашното положение в парламента, с купени депутати и с нагласено мнозинство, няма да мине. Аз лично подкрепям този вот. Подкрепям този вот, защото, който и да го внася, той показва, че днешното правителство е несъстоятелно, то трябва да бъде подложено на критика, то трябва да си ходи и да бъде направено ново програмно правителство. каза Сидеров.

Според лидера на "Атака" ДАНС няма капацитет да се справи с ислямските екстремисти:

В момента няма кой да работи против ислямския фанатизъм просто. ДАНС е един кръжок за писане на сводки, там турските направления, ислямският релс отдавна са разбити и по тези линии не се работи, защото Турция ни е била приятел, всички са ни приятели, ние нямаме врагове, обаче кой знае защо гърмят бомби у нас.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна