Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново продължава оперният фестивал "Сцена на вековете"

Снимка: Община Велико Търново
Във Велико Търново продължава летният оперен фестивал "Сцена на вековете". За втора вечер под открито небе в средновековната крепост "Царевец" ще бъде представена операта "Турандот" на Джакомо Пучини.

Туристи от Русия, Корея и Япония бяха сред хилядата зрители на операта "Турандот", с която снощи бе открит фестивала "Сцена на вековете". До 5-ти август на Царевец Софийската опера и балет ще представи още две свои постановки - "Риголето" и "Дон Кихот".

За първи път тази година гостите на фестивала ще могат да се срещнат с оперните звезди извън сцената и да разговарят с тях в лапидариума на археологическия музей. Хората, които вечер отдъхват в парковете, ще могат да видят спектаклите от миналата година, каза заместник-кметът Снежана Данева:

В различни паркове е предвидено да се поставят огромни видеостени, на които ще се презентират откъси от летния оперен фестивал "Сцена на вековете 2011". Оперите, които тогава са били представени - "Лакме", "Атила" и балета "Зорба гърка", т.е. тези, които не са успели да гледат миналогодишния афиш да го гледат, а тези, които са гледали и им е харесало, могат да си припомнят някои от тези събития.
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна