Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Пенчо Гешев: Провалът на българите в Лондон беше очакван

Снимка: Архив

Много грешки в методиката, в подготовката на състезателите - има пари, и въпреки това нямаме успехи. Това са част от по-критичните коментари, които чухме от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Като цяло оценката е категорична, че нашите спортни коментатори наричат представянето ни в Лондон провал. Какво се случи през годините, очевидно нещо е станало със спортната подготовка и с мястото за подготовка? Доц. Пенчо Гешев, ректор на Националната спортна академия коментира темата в ефира на "Преди всички".

Нищо изненадващо няма, това отдавна го очаквахме. Не може да рушим толкова години и след това да очакваме спортът да бъде на ниво. Цялата система разрушихме. Къде са сега детско-юношеските спортни школи, каква е дейността на спортните училища? Влезте в училищата да видите - къде се водят редовни занимания по олимпийско възпитание? Колко родители дават бележки на децата си, за да не носят в раниците си гуменки и екипи - запита реторично доц. Гешев.

Проблемът е в самото отношение към спорта. Следващата олимпиада ще бъдем на същото ниво. Разчитаме само на един човек, вместо да се избира между няколко, каза журналистът от "Дневник" Александър Иванов.

Чуйте интервютата с доц. Пенчо Гешев и с Александър Иванов в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна