Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кошмарен старт за шампиона "Монпелие" във френското първенство

Шампионът на Франция "Монпелие" продължава е без победа през новото първенство
Снимка: БГНЕС

 

Шампионът "Монпелие" допусна 2 гола в добавеното време и загуби от "Лориан" с 1:2 в среща от втория кръг на футболното първенство на Франция. "Олимпик" Лион разгроми с 4:1 "Троа" и с втората си победа от началото на сезона оглави класирането с 6 точки актив. На второ място е "Бастия" също с 6 точки.

Ален Траоре изравни за "Лориан" в 91-та минута, а няколко секунди по-късно Жереми Алиадиер донесе победата на тима. Домакините от "Монпелие" откриха резултата чрез аржентинския нападател Емануел Ерера в 37-та минута, за когото това бе първи гол във френското първенство. Преди седмица "Монпелие" завърши 1:1 при гостуването си на "Тулуза".

"Олимпик" Лион нямаше проблеми срещу "Троа", въпреки че гостите поведоха след попадение на Жан-Кристоф Бахебек в 47-та минута. Домакините, които пропуснаха и дузпа, вкараха 4 гола през второто полувреме, като два от бях отбеляза Бафетимби Гомис, а по едно добавиха Мишел Бастос и Лисандро Лопес.

В другите мачове "Тулуза" победи "Сент Етиен" с 2:1 като домакин, "Брест" се наложи с 1:0 над "Евиан", "Бастия" постигна успех с 2:1 над "Реймс", а "Валансиен" и "Ница" завършиха 0:0.

Отборът на "Пари Сен Жермен", без новите попълнения Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, които не са напълно готови за игра, гостува на "Аячо" по-късно тази вечер.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна