Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мавродиева си призна: Подцених Олимпиадата

Радослава Мавродиева си призна, че се е провалила на олимпийските игри в Лондон
Снимка: БГНЕС

 

Радослава Мавродиева си призна, че не е издържала психически по време на Олимпийските игри в Лондон, където направи 3 неуспешни опита и остана без резултат в квалификациите в тласкането на гюле. Състезателката и нейната лична треньорка Валентина Желязкова дадоха пресконференция, на която отговориха на обвиненията на президента на федерацията ни по лека атлетика Добромир Карамаринов, че е направила умишлено трите фаула в Лондон.

Не издържах психически. Напрежението ми дойде в повече. Просто не бях аз, не мислех трезво. На стадиона 80 хиляди зрители имаше, когато извикаха, не знаех къде се намирам. Подцених самото състезание. Но в никакъв случай не съм симулирала участие. Вината за трите фаула е изцяло моя. Не смятам, че аз уронвам престижа на федерацията, нищо не съм казала срещу федерацията, каза Мавродиева, като отказа категорично да заяви дали е направила нарушенията умишлено или не.

Според федерацията с откритото си писмо Мавродиева уронва престижа на БФЛА, която ще предприеме съответните мерки съгласно устава на федерацията. Относно финансирането от страна на федерацията Мавродиева и нейната треньорка Валентина Желязкова признаха, че всички средства са им преведени.

От министерството парите се преведоха 10 дни преди Олимпиадата. Ние с Радослава решихме, че нямаме тази възможност да ги изхарчим. Парите са във федерацията, те са преведени. Но ние ще ги оползотворим през септември. Ние не говорим, че нямаме пари. За олимпийска подготовка тя получава пари за два месеца, така че тя не е изяла парите на държавата. Федерацията винаги е била насреща и ние помагала. Напротив - от април насам нещата се подобриха значително", каза Желязкова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна