Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първан Симеонов: ГЕРБ има причини да иска изборите да са по-скоро

Снимка: Архив

В края на депутатската ваканция социологът Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" коментира в "Преди всички" перспективите в българския политически живот.

Политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката. Има причина управляващите да искат изборите да бъдат по-скоро и с минимални загуби. В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права. В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите. Но ако реформата и магистралите могат да се случват по телевизията, то новата политика трябва да бъде усетена в ежедневието. Това ще бъде определящ сюжет.

Политическите алтернативи ще трябва да се позиционират с много по-ясни координати. Политическите лагери си приличат и остават неразличими.  Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действие се гледа през призмата на политическата реклама. ГЕРБ е изложен на сериозна опасност – на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията, каза Първан Симеонов. 

Чуйте интервюто с Първан Симеонов в звуковия файл.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна