Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Людмил Георгиев: Много хора от ДПС ще отидат в партията на Дал и Исмаилов

Снимка: БГНЕС

Не виждам каква би могла да бъде намесата на партия, в случая ДПС, по отношение на изповядването на такъв ислям. Огромна част от ръководството на ДПС са изобщо невярващи хора. Това каза политическият психолог проф. Людмил Георгиев в предаването "Нещо повече".

Струва ми се невъзможно турците в България да изповядват радикален ислям. Може би има и това е проблем на идентификация. Има такива неща при българите мюсюлмани, които още по-неточно биват наречени българи мохамедани, което не е точно - при тях има проблем при идентификацията и може би чрез подчертаване на религиозното те търсят някаква идентификация. Но според мен не е възможно под егидата било на ДПС, било на новата партия на Касим Дал и Корман Исмаилов, да се проповядва радикален ислям, обясни той.

Много хора от ДПС ще отидат в новата партия на Дал и Исмаилов. Между 55-60% от хората от турското малцинство в България гласуват за ДПС на всички избори. За мен е особено интересна заявката на Корман Исмаилов за сътрудничество със СДС. Това е знаково и твърде интересно. Ако се върви в тази посока, ще има много сериозни резултати, коментира политическият психолог.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна