Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски Волей" падна от "Иску Волей" с 0:3

Снимка: БГНЕС

"Левски Волей" отпадна от Турнира за Купата на Европейската конфедерация, след като загуби като гост срещата-реванш от 1/16 финалите от финландския "Иску Волей" (Тампере) с 0:3, в отделните части  15:25, 17:25 и 14:25.

Така след като преди седмица "сините" спечелиха първата среща в София с 3:1 гейма, трябваше да се изиграе "Златен гейм", който да определи кой от двата състава да продължи напред в турнира. Напълно очаквано домакините от Тампере доминираха и в допълнителната част и я спечелиха с разгромното 15:5.

Тежката загуба на "сините" във Финландия бе очаквана и предопределена, след като старши-треньорът на отбора Мартин Стоев и още 6 български волейболисти - Валентин Братоев, Красимир Гайдарски, Симеон Александров, Георги Топалов, Мартин Иванов и Костадин Стойков - не пътуваха за Тамперe.

"Иску Волей" се класира за 1/8 финалите на Купата на CEV, а "Левски Волей" ще продължи в по-слабия по сила турнир "Чалъндж къп".

Там "сините" ще се изправят на 1/16 финалите срещу победителя от двубоя от втория предварителен кръг "Младост" (Бръчко, Босна и Херциговина) – "Олимпиакос" (Пирея, Гърция). За гръцкия тим, който е по-вероятният победител, играе националът на "Левски" (юноши) Боян Йорданов.

След мача помощник-треньорът на волейболния отбор на "Левски Волей" Деян Нинов заяви: С този състав, това е максимумът. Сега продължаваме в "Чалъндж къп". Ще дадем всичко от себе си, за да стигнем възможно най-напред там.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна