Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков се възхищава на Жозе Моуриньо

Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков заяви, че се възхищава на старши треньора на футболния "Реал" (Мадрид) Жозе Моуриньо и е приятел с португалския специалист. Легендарният футболист на "Барселона" е на мнение, че Андрес Иниеста трябва да спечели "Златната топка" за тази година, въпреки силната конкуренция на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. "Моуриньо е треньор на "Реал" (Мадрид) и трябва да го мразя. Въпреки това се възхищавам от работата му. Ако излезе някой футболист от детско-юношеската школа, веднага ще го вземе в първия отбор. Икер Касияс е последният играч, който е продукт на академията на клуба. В "Барселона" е различно. Клубът създава свои кадри и заради това е уникален. "Барса" служи за пример на останалите. Например в Англия купуват качествени чужди играчи", заяви Стоичков пред испанско радио.

"Няма значение кой е треньорът на Барселона. Тимът е най-добър в света за този момент. Тито Виланова е от семейството на "Барселона". С Пеп Гуардиола съставът постоянно печелеше. С Тито ще бъде същото", каза още старши треньорът на "Литекс".

Според него Андрес Иниеста трябва да спечели "Златната топка" през 2012. "Не искам да сравнявам Кристиано Роналдо с никого. Не обичам да правя никакви сравнения. "Златната топка" е за Андрес Иниеста. Той стана европейски и световен шампион и заради него "Барселона" и Испания спечелиха много титли", завърши Христо Стоичков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени