Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матей Казийски и „Тренто” победиха Цветан Соколов и „Кунео”

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Итас Диатек” (Тренто) воден от своя капитан Матей Казийски победи „Бре Банка Ланути” (Кунео) с Цветан Соколов в състава си с 3:0 гейма. В отделните части момчетата на Радостин Стойчев се наложиха с 25:18, 25:21 и 25:21 точки.

Матей Казийски игра цял мач и стана втори по резултатност с 10 точки, а Ян Щокър завърши с 11 точки. Въпреки това, за най-полезен играч на срещата бе обявен разпределителят Рафаел Де Оливейра. Другият българин в състава на трентинци Николай Учиков не се появи в игра. Цветан Соколов също изигра поредния си силен мач за „Кунео” и бе най-резултатен със 17 точки.

След този успех в 5-тия кръг трентинци се изкачиха на 8-мо място във временното класиране с 6 точки след 2 победи, 1 загуба и два мача по-малко, докато Соколов и компания вече са 5-ти с 9 точки след 3 победи и 2 загуби.

В 6-ия кръг „Тренто” гостува на „Андреоли” (Латина), който е воден от Силвано Пранди, а „Кунео” е домакин на „Копра Елиор” (Пиаченца), където капитан е българинът с италиански паспорт Христо Златанов. 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна