Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Уест Бромич" победи и "Саутхемптън", излезе на 5-о място във Висшата лига

"Уест Бромич" вече е на 5-а позиция във Висшата лига след успех над "Саутхемптън" с 2:0
Снимка: БГНЕС

 

"Уест Бромич Албиън" победи гостуващия "Саутхемптън" с 2:0 в последен мач от десетия кръг на английската футболна Висша лига. Така домакините се изкачиха на 5-то място със 17 точки като пратиха съперника на дъното на класирането. Възпитаниците на Найджъл Адкинс допуснаха осмо поражение от началото на сезона и с актив от 4 точки вече са на последната 20-а позиция.

Гостите стартираха срещата по-активно и Бен Фостър трябваше да спасява удар по тревата на Рики Ламбърт от границата на наказателното поле в първите минути. Золтан Гера пък пропиля чисто положение за "Уест Бромич", след като отблизо засече над гредата опит за удар по диагонала на Питър Одемвинги. След половин час игра Ламбърт получи нов шанс, но от десетина метра с глава стреля право във Фостър след центриране от дясно на Гастон Рамирес. Малко по-късно домакините откриха резултата. В 36-та минута Юсуф Мулумбу подаде на Одемвинги около десния ъгъл на нападателното поле, нигерийският нападател стреля към вратата по диагонала, топката се отклони от крака на Мая Йошида и Пауло Гасанига не успя да реагира. Малко преди почивката Шейн Лонг можеше да удвои. Той нахлу от ляво в пеналта, но Гасанига успя да избие удара му, а Морган Шнайдерлин изби пред голлинията добавката на Одемвинги.

"Саутхемптън" създаде най-чистото си положение в 49-ата минута. След центриране на Джей Родригес в наказателното поле топката попадна в краката на Ламбърт, който стреля от 12-13 метра, но нацели напречната греда. Гостите изглеждаха по-активни, но при една контраатака след час игра "Уест Бромич" реши всичко. Лиъм Риджуел с дълъг пас изведе Лонг по лявото крило и нападателят центрира перфектно в наказателното поле към връхлитащия Одемвинги, който от 7-8 метра с глава простреля Гасанига. В края на мача гостите можеха на два пъти да стигнат до почетно попадение. В 89-ата минута Мая Йошида стреля с глава на сантиметри от целта след центриране от корнер, а в последните секунди Адам Лалана се измъкна сам срещу Фостър, но не успя да го преодолее.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени