Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски Волей” победи с 3:2 гейма „Марек Юнион Ивкони”

Снимка: Архив

Левски Волей спечели дербито на 5-ия кръг от волейболната Суперлига на България срещу „Марек Юнион Инкони”. Възпитаниците на Мартин Стоев надиграха тези  на Найден Найденов с 3:2 гейма, в отделните части 25:14, 26:24, 16:25, 31:29 и 15:7 точки.

Треньорът на Левски Волей Мартин Стоев изказа задоволство от победата:

Доволен съм от победата. Бавно и постепенно се сработваме и навлизаме във форма. Далеч съм от мисълта, че ще достигнем нужното ниво сега, но работим упорито и това е въпрос на време. Важното е за финалната фаза на първенството да сме в нужната форма. С Марек се получи много интересен мач за всички любители на волейбола. Двубой пълен с изнервени моменти, но и с интрига до край. Нямаше злоба, всеки от съперниците бе изпълнен с желание да даде най-доброто от себе си. В тайбрека наблегнахме на тактиката. Решихме да ограничим до минимум грешките и да изпълняваме тактически насочен сервис в определени зони. Това се оказа печеливш ход и надделяхме над съперника.

След този успех "сините" се намират на 5-то място във временното класиране с 9 точки след 3 победи и 2 загуби, а въпреки поражението дупничани остават начело с 12 точки след 4 победи и 1 загуба.

В 6-ия кръг Левски е символичен гост на Славия, а Марек е домакин на Монтана.

В останалите срещи от кръга: „Славия”„Пирин Балканстрой” - 3:0 гейма (25:23, 25:20, 25:22 точки)  и „КВК Габрово” -  „Арда” (Кърджали) -  3:1 гейма (23:25, 25:15, 25:19, 25:19 точки).

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна