Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Марек Юнион Ивкони” записа историческа победа в Шампионската лига

Снимка: Архив

Волейболистите на "Марек Юнион Ивкони" записаха първата си историческа победа в Шампионската лига. Момчетата на  Найден Найденов се наложиха с 3:1 гейма над първенеца на Испания КАИ Теруел”, в отделните части 26:28, 25:23, 25:20 и 25:19 точки.  Срещата се игра пред около 1000 зрители в зала "Арена Самоков".

За домакините се отличиха Тодор Вълчев с 32 точки, Дмитрий Бахов с 13 точки, Златан Йорданов с 11 точки и Борислав Апостолов с 10 точки. За испанците Николас Ронки реализира 14 точки.

След тази победа Марек Юнион Ивкони се изкачи на трето място в класирането с 3 точки. Лидер с 9 точки е белгийският Нолико, пред Аркасспор (Турция) с 5 точки.

В следващия си мач волейболистите от Дупница гостуват на испанския тим на 21-ви ноември.

След мача наставникът на "Марек Юнион Ивкони" Найден Найденов беше най-щастливият човек в Самоков:

Това е една историческа победа за клуба и за всички тези момчета. Радвам се наистина, че успяхме след един гейм, който реално трябваше да бъде наш, а го загубихме по най-детинския начин. След това успяхме да играем като отбор и да спечелим един мач, който реално наистина трябваше да бъде 3:0. Мисля, че се борехме, играхме по-добре, но все още има много неща, които трябва да се изчистят, за да можем да победим навън или някой по-стойностен отбор. Искрено се надявам, че тази победа ще ни даде още по-голям стимул и спокойствие и в следващите две гостувания и да вземем максимума от тези две срещи. Мисля, че още малко им трябва на тези момчета. Направихме едно израстване, с което трябва крачка по крачка да вървим напред и да заиграем наистина като отбор на европейско ниво, коментира специалистът.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени