Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" разнищи "Бетис" в градското дерби на Андалусия

Хосе Антонио Рейес ликува след поредния си гол във вратата на градския съперник при успеха на "Севиля" над "Бетис" с 5:1
Снимка: БГНЕС

 

Отборът на "Севиля" победи градския съперник "Бетис" с 5:1, като по два гола за символичните домакини вкараха бившият испански национал Хосе Антонио Рейес в 1-ата и 32-ата минута и Федерико Фасио - в 5-ата и в 43-ата минута. Петият гол бе дело на Иван Ракитич в 90-та минута. Голът за гостите вкара Рубен Кастро в 66-та минута. Така "Севиля" се изкачи на 7-мо място във временното класиране на испанското футболно първенство с 18 точки, а "Бетис" е на 6-то място с 19 точки. Шестото място в испанското футболно първенство дава право на участие в турнира Лига Европа през следващия сезон, а седмото място дава право на участие в Лига Европа, но зависи и от това кой ще спечели купата на страната.

Пред 22 000 зрители "Атлетико" Мадрид победи като гост "Гранада" с 1:0 и е на второ място във временното класиране на испанското футболно първенство след "Барселона", който в събота победи като домакин "Сарагоса" с 3:1. "Барселона" е начело с 34 точки, следван от "Атлетико" Мадрид - 31 точки, и шампионът "Реал" Мадрид - 26 точки. Единствения и победен гол за "Атлетико" бе дело на Арда Туран в 61-ата минута, а в 71-ата минута отборът от Мадрид остана с човек по-малко, след като полузащитникът на мадридчани Марио Суарес получи втори жълт и съответно червен картон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна