Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийски успех в Аспен

Снимка: БГНЕС

Австрийките Катрин Цетел и Марлийз Шийлд финишираха съответно на 1-во и на 2-ро място в слалома за Световната купа при жените, който се проведе в Аспен (Колорадо).

Цетел спечели и двата манша като изненадващо показа прецизно каране в сравнение със специалистката в тази дисциплина Шийлд. Марлийз изостана на 0.67 секунди, като 3-та се нареди Тина Мазе от Словения.

За Цетел, която е носителка на Световната купа от 2009 година, това е девета победа в кариерата. Тя постигна днес време от 1 минута 42.46 секунди.

Шийлд направи много силен втори манш, като приключи с 50.09 секунди, но въпреки това и тук остана след победителката, която спря хронометрите на 49.72- единствената, която направи под 50 секунди днес.

Словенката Мазе, която в събота победи в гигантския слалом, даде време с 1.81 секунди по-слабо от това на победителката. Германката Мария Рийш-Хьофл, която спечели първия слалом през сезона в Леви (Финландия) преди две седмици, днес остана на 4-о място.

Мазе води в генералното класиране след първите четири старта през този сезон като има 310 точки. Цетел е 2-ра с 260, а Рийш-Хьофл е на 3-то място със 174.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна