Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете автобиографичната книга на Веселина Кацарова с автограф от оперната прима

С великолепен концерт на оперната прима Веселина Кацарова и Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на маестро Емил Табаков на 20-и ноември беше открит 44-ият Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.

Това беше голям музикален празник, много вълнуващ! Оперната звезда със световна кариера Веселина Кацарова, която говори толкова емоционално за детството си в Стара Загора, за културата, за естетиката, в която е възпитана в родния си град, след повече от 22 години пя отново на сцената на възстановената (след пожара) Старозагорска опера. Изгради цяла галерия от много ярки, нарисувани с богатия й мецосопранов глас и уникален музикален почерк запомнящи се образи – Танкред, Еболи, Далила, Принцеса де Буийон, Кармен. Публиката получи три биса, аплодирайки възторжено на крака. След концерта час и половина Веселина Кацарова раздаваше автографи. Беше много впечатляваща гледката на огромната опашка от почитатели, закупили българското издание на автобиографичната книга на певицата, очакващи минутка с нея и автограф. И жеста й да обърне внимание на всеки, казвайки по нещо не за себе си, а за него!

Среща с голямата българска оперна певица и личност Веселина Кацарова очаквайте в предаването "Каста дива" по "Хоризонт" на 2-ри декември от 21 часа. Един от вас, уважаеми слушатели, ще има възможност да получи книгата й „Пея с тяло и душа” с автограф. Можете да заявите желанието си до 28-и ноември на редакционния телефон 9876-676 или с писмо на електронната поща: castadiva@bnr.bg или на адрес: София 1040, бул. ”Драган Цанков” №4, БНР, Програма "Хоризонт", „Каста дива”.

По публикацията работи: Росица Кавалджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна