Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваньо Танов очаква митниците да преизпълнят плана за приходите

Снимка: БГНЕС

Според директора на Агенция " Митници" Ваньо Танов в края на тази година това, което митниците са имали като план, ще бъде изпълнено.

В момента имаме данните за ноември, имаме и преизпълнение около 90 милиона. И въпреки, че в последните месеци се влоши обстановката по отношение на вноса, съм дълбоко убеден, че ще изпълним плана за приходите.

Ако почнем да сравняваме ДДС, ние се върнахме на показателите от 2007-ма година по отношение на ДДС, което е преди кризата. Реално Агенцията с този план, коийто имаше за 2012 година тя изпреварва приходите от 2007-ма, когато нямаше криза. България е една от страните, да не кажа единствената, която в условия на криза повишава приходите си от 9 до 14 процента всяка година.

Числата са това, което говори. По отношение на цигарите постъпленията са повече. Всяка година ние повишаваме приходите. Те тази година са със 140 милиона лева повече от 2011-а. Независимо, че има ограничаващи тютюнопушенето мерки. Това, което задържаме, е контрабандно вкарване на цигари-менте на основни марки. Това са и цигари с бандерол, но внесени от съседните страни. Контрабанда не само, че я има, има я в света, никъде тя не е нулева и тя се определя от търсенето и предлагането. България е на 7-8-ма позиция от страните от ЕС. Сравнявайки се с останалите страни, в рамките на 3 години контрабандата е смъкната повече от 2,5 пъти, твърди Танов.

 Чуйте интервюто в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна