Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров влиза в Топ 40 след финала в Бризбейн

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Григор Димитров ще влезе в Топ 40 на световния тенис. Най-вероятно първата ни ракета  ще се изкачи на рекордното за него 39-о място в световната ранглиста, когато тя бъде обновена в понеделник.

21-годишният българин се представи впечатляващо на първия си турнир за 2013 година в Бризбейн, където достигна до финала. В него той отстъпи на световния №3 Анди Мъри (Великобритания) с 6:7 и 4:6.

След срещата Григор Димитров заяви:

Той е топиграч и има своя ритъм и своите привички на корта. Днес той сътвори някои наистина много добри удари, когато му бе необходимо. Чувствах, че не съм далеч от това да взема първия сет и дори мача. Мисля, че все още са ми необходими около две години в тура, за да стана по-силен и да успявам да издържам срещу тези момчета цяла седмица и особено, когато се играе във формат 3 от 5 сета.

Световният №3, олимпийски първенец и шампион на US Open Анди Мъри поздрави и похвали съперника си:

Това е първият му финал и всички ще се съгласят, че той показа изключително вълнуващ тенис, мачът бе много труден за мен. Наскоро той смени треньори, сега има нов екип, така че поздравления за него и хората в лагера му, сигурен съм, че ще постигнат големи неща заедно. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени