Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Стоенчев: Производството на боеприпаси иска държавата да стои зад него

Снимка: Архив

Изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот инж. Иван Стоенчев заяви в предаването "Нещо повече", че приватизацията на заводите е започнала през 1998-а година.

Това е една от най-дългите приватизации в страната. А предстоящият процес на приватизация стопира контрагентите, с блокирани сметки сме и така изпаднахме в момент, в който се събраха много негативни неща, за да стигнем до днешното състояние. Сега пазарите са съвсем други. За 2010-а година имаме оборот 82 милиона, 2011-а - около 73 милиона, а за 2012-а се очаква оборотът да е около 60 милиона. Производството на боеприпаси иска държавата да стои зад него, каза инж. Стоенчев и даде пример с държави, в които цялата държава стои зад това такива заводи да могат да продават продукцията си.

Инж. Стоенчев се надява след 11-и януари 2013-а, когато се очаква обвързващата оферта от единствения кандидат, в максимално кратки срокове да се разрешат проблемите във ВМЗ-Сопот.

Преговаряме постоянно по договори, опитваме се да вкарваме доходи, но не мога да кажа ден и срокове, така той отговори на въпроса дали скоро ще има плащания на дължимите суми към работниците.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна