Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселина Кацарова откровено за изкуството да бъдеш певец

Снимка: БНР
Голям, великолепен музикален празник беше концертът на оперната прима Веселина Кацарова със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на маестро Емил Табаков, с който на 20 ноември беше открит 44-ят Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. Публиката посрещна „на крака“ оперната звезда със световна кариера. Вълнението, което се четеше в нейните очи, беше също толкова голямо - след повече от 22 г. да пее отново на сцената на възстановения след пожара оперен театър в родния си град.
С много яркия си музикален почерк, с разкошно богатия си мецосопранов глас с дълбоки низини и бляскави височини, Веселина Кацарова нарисува пред нас цяла галерия запомнящи се музикални образи – Танкред, Еболи, Далила, Принцеса де Буийон... Аплодирайки възторжено на крака, получихме и три биса. А след това час и половина Веселина Кацарова раздаваше автографи. Беше много впечатляваща гледката на огромната опашка от почитатели, купили българското издание на автобиографичната книга на Веселина Кацарова "Пея с тяло и душа", които очакваха минутка с нея и автограф.

Един от слушателите на предаването на Програма "Хоризонт" за опера, балет, оперета и мюзикъл „Каста дива” също ще има възможността да получи книгата на Веселина Кацарова „Пея с тяло и душа” с автограф и да направи вълнуващо пътешествие в света на оперното изкуство през погледа на един голям творец! Откровеност е ключът в тази книга. Както и в разговора ни с Веселина Кацарова в единайстото издание от 20-я юбилеен сезон на предаването „Каста дива”. Чуйте в звуковите файлове!
По публикацията работи: Casta diva
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна