Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А.Ангелова: Ще приключим проверката на сметките за парно до края на седмицата

Снимка: БГНЕС

Проверката на сметките за парно в София трябва да приключи до края на седмицата. Проверката беше разпоредена след оплаквания на потребители, че сметките им са по-високи от 21 процента, обявени от "Топлофикация". В предаването "Хоризонт до обед" Ася Ангелова от Асоциацията на топлинните счетоводители заяви, че не очаква компрометиращи резултати от проверката.

Тя повтори, че сметките са на база прогнозно разпределение, това не са окончателните сметки. Припомни също, че добросъвестните съседи кредитират останалите, които са заявили, че няма да ползват, а реално ползват енергия.

Ние разпределяме енергия, а не разпределяме пари. Т.е. това, което в момента можем да направим е да направим анализ на потреблението на гражданите как са потребявали през декември. Това беше един месец с почти 10 почивни дни. Да, някои хора ги нямаше, но доста голям процент от хората все пак си бяха в къщи, ползваха парно. А различно е потреблението, когато сме си в къщи дни наред и когато сме на работа. Така че не очакваме да излезе нещо, което да компрометира нечия дейност. Нито на "Топлофикация", нито нашата като топлинни счетоводители, защото ние нямаме полза и стимул, нито каквато и да е идея да натоварваме сметките, каза Ангелова.

Цялото интервю с А.Ангелова и въпроси и мнения на слушатели можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна