Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана с нов проект за събиране на смет

Снимка: Архив
Община Монтана е на път да усвои втора голяма инвестиция от 2001 година досега в системата на сметосъбирането и сметоизвозването. Това ще стане с изпълнението на проект по програмата за трансгранично сътрудничество със сръбската община Пирот.
Срокът за реализиране на проекта е 15 месеца. Община Монтана разполага с бюджет почти 354 000 евро, с които трябва да бъде подобрено управлението на отпадъците. Екипът на местната администрация, ангажиран с начинанието ще се постарае всичко да е готово за началото на следващия отоплителен сезон, увери кметът Златко Живков:
Тази сума от 354 000 евро приблизително, която е близо 700 000 лева е втората ни решителна крачка след далечната вече 2001 година, когато беше сменена системата на сметосъбиране и сметоизвозване в Монтана. С нови коли, с новите контейнери, които вече остаряха, това е втората ни решителна крачка и като сума най-значителна и най-важна, неслучайно казвам, че това е един изключително важен проект за нас.
По проекта ще бъдат доставени 2 сметосъбиращи машини, камион-водоноска и трактор. Предстои създаване на екип за реализация на проекта, разработване на тръжна документация и провеждане на обществени поръчки и проучване на добрите практики в областта на управлението на отпадъците.
По публикацията работи: Н.Драгиев - кор. на БНР в Монтана

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени