Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Христова: Този министър отдавна трябваше да си отиде

Снимка: БГНЕС

Смените са изключително на място. Много отдавна този министър трябваше да си отиде. Манипулацията на образа му доведе дотам, че може би много голяма част от тези, които не са пряко засегнати, не познават истината за управлението в сферата на образованието и науката. Ако можем да кажем, че в образованието и науката на нас не ни върви на министри, то това беше черешката на тортата. Облекчението е огромно, но закъснението е голямо.

Това каза за "Хоризонт" и предаването "Преди всички" политическият психолог Антоанета Христова по повод оставката на министъра на образованието Сергей Игнатов. Тя коментира и референдума за ядрената енергетика:

Първият референдум в новата ни история беше обезчестен по един невъобразимо гаден начин. Това, което се получи, е един репродукт, от който няма полза абсолютно никой. Нямат полза политическите партии, защото те доказаха, че не могат да се допитват до гражданите; няма полза за гражданите достатъчно, те не упражниха способността си да управляват взимането на решения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна