Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашидов защити политиката на директора на Сатирата

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов защити водената от директора на Сатиричния театър Калин Сърменов политика.

Директорът на театъра е човекът, който има власт и делегирани права да решава проблемите на културната институция, заяви по повод скандалните уволнения в театъра Рашидов.

Има директор, хора, той е мениджърът, той си е второстепенен разпоредител, той си е човека с власт. Пак отново ви казвам, безкрайно много обичам и Павката, и са ми приятели, безкрайно много обичам и Мария Статулова. Идва един момент, както Стоянка Мутафова, както лека му пръст, Калата, се пенсионираха, но големите артисти винаги са на сцената. Ще играят на договори, ще играят на хонорар. Има един личностен, така едно надвикване, което не е красиво, особено между хора., Аз винаги съм бил против, ако сте забелязали четири години от моите уста не сте чули една лоша дума за един творец, не си го позволявам.

От своя страна Калин Сърменов каза, че има реални данни за подобреното финансово състояние на трупата под негово ръководство.

Сменя се футболното ръководство на един отбор и всички започват да се съобразяват с новата логика, т.е. в слуачя  министерството, правителството гласуват доверие на този екип  и му казват: "Ето, даваме ви възможност да го правите". Сега, дали на някой му харесва, или не му харесва, кое е по-важно, развитието на театъра, идеите, които прави правителството, държавата  и министерството, или отношенията на някой? Ние никой не сме изгонили, това искам да подчертая, Господин Поппандов се е пенсионирал и то е самостоятелно решение.

Има 100% увеличение на публиката на Сатиричния театър спрямо януари 2012 година – от 4 000 на 8 000 зрители, отчете директорът на Сатирата. По думите му има и сериозни резултати по отношение на финансовите показатели. Приходите сочат, че театърът се развива добре.

Павел Поппандов също присъства на пресконференцията и отново размени остри реплики с Калин Сърменов.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени