Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан: Бойко, иди си с мир

Снимка: БГНЕС

ДПС иска оставката на правителството на Бойко Борисов. Председателят на движението Лютви Местан обяви в Хасково, че персоналните промени в кабинета "Борисов" са панически ход на отчаяние и не са решение, с което да спасят властта на ГЕРБ. ДПС настоява за служебен кабинет и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Лютви Местан поиска оставката на Бойко Борисов:

Ще кажа простичкото: Бойко, иди си с мир. По този начин се обръщам към министър-председателя и държавник, ако имаме за министър-председател държавник. Ясно е, че границата на търпението е прескочена. Страната е в тежка политическа и социална криза. Той събуди своята легитимност.

Персоналните промени в кабинета не могат да решат проблемите в управлението на ГЕРБ:

Министър-председателят определи вицепремиера Симеон Дянков като негов калкулатор. Ясно е, че проблемът не е в калкулатора, а в този, който натиска копчетата на калкулатора. Ние прогнозирахме, преди да изтече новината, че Бойко Борисов ще пожертва своя вицепремиер.

ДПС искат служебно правителство, което да организира предсрочните избори:

При добра организация и налична воля, ако президентът също поеме своята отговорност, избори могат да се организират през втората половина на месец април.

По публикацията работи: Дора Атанасова – кор. на БНР в Хасково
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна