Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бисеров: ГЕРБ не дойде на власт с гласовете на народа

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров коментира оставката на правителството от трибуната в Народното събрание. По думите му бившият лидер на ДПС Ахмед Доган е предвидил, че правителството на ГЕРБ няма да успее да изкара мандата си докрай:

Когато на 19-и май 2011-а година лидерът на ДПС Ахмед Доган обяви управлението на ГЕРБ за пълен провал, никой не повярва. Когато Доган каза, че има ще предсрочни избори, всички се подсмихвахте. Ето днес думите му стават част от нашата политическа реалност. Всъщност искам да припомня на г-н премиера, че ГЕРБ не дойде на власт с гласовете на народа. ГЕРБ дойде на власт с гласовете на депутатите от Синята коалиция, РЗС и "Атака". 45 чужди мандата му дадоха тази власт. След това той ги превърна в свои независими, субсидирани народни представители. Така ГЕРБ дойде на власт. Сега ГЕРБ си отива от властта. Ние не знаем дали Бойко Борисов няма след два часа да си промени мнението. Дали неговото "да" няма да стане три пъти "не". Затова сме длъжни да изчакаме последната дума на последния премиер от ГЕРБ.

Бисеров заяви, че Изборният кодекс позволява изборите да се проведат до края на месец април:

Това, което обаче днес трябва да чуем, е ясна заявка от всички парламентарни групи, че няма да участват по никакъв начин в сформирането на нов кабинет в мандата на това 41-во Народно събрание. Никой да не се съгласи да вземе и да се опита да реализира проучвателен мандат. Всички правила в Изборния кодекс ясно доказват, че избори може да има в края на месец април. Дори 28-и април е дата, която е постижима.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна