Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоний Гълъбов: Новият парламент ще е без ясно изразено мнозинство

Снимка: БГНЕС

Политологът Антоний Гълъбов е на мнение, че ГЕРБ трябваше да довърши мандата си с всички пасиви и позитиви от това. "Оставката е бягство от отговорност", каза той. Това е и послание към другите партии "Сега ще видите колко необходими сме ние", коментира Гълъбов в предаването "Нещо повече" на "Хоризонт". Той сподели опасенията си, че държавата ще спре в периода до изборите, въпреки че това е най-неподходящият момент това да се случи.

Усещането ми е, че повечето политически партии нямат визия какво да се случи... важно е има ли цялостна, достатъчно смислена, аргументирана позиция в каква посока трябва да се придвижи България, продължи Антоний Гълъбов.

Винаги съм твърдял, че така наречената енегийна мафия е много голям властови ресурс, отговори той на въпрос дали енергийната мафия има участие в процеса на сваляне на правителството на ГЕРБ.

Опасявам се, че в следващите месеци ни предстои загуба на посока, за дестабилизиране на политическите процеси, защото такъв период е най-подходящият период за замитане на следи, за заличаване на информация и преразпределение, прогнозира политологът.

Политологът смята и че новият парламент ще е фрагментиран, в него ще липсва единство, защото няма да има ясно изразено мнозинство.

Целия коментар на политолога Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна