Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Гил се оттегля от поста изпълнителен директор на „Манчестър Юнайтед”

Снимка: Архив

Дейвид Гил ще се оттегли от поста изпълнителен директор на „Манчестър Юнайтед” на 30 юни 2013 година, съобщава официалният сайт на клуба. На негово място ще бъде назначен Ед Уудуърд, който в момента е заместник на Гил и изпълняващ длъжността вицепрезидент на „червените дяволи”. Причината за оттеглянето на Дейвид Гил е желанието му да се кандидатира за член на Изпълнителния комитет на УЕФА на изборите през май 2013.

За мен беше изключителна привилегия да служа на Манчестър Юнайтед в последните 16 години, от които 10 като изпълнителен директор. Работих съвместно с най-добрия мениджър в историята на тази игра и бях част от това, което смятам за най-добрия клуб в най-добрия спорт в света. За мен бе много трудно решение да напусна, защото аз обичам този клуб и както пише на едно от знамената на нашите фенове "това е повече от религия". Изпитах няколко невероятни успеха като требъла през 1999 година и дубъла от Премиър лийг и Шампионска лига през 2008 година, както и падения като това да загубим титлата с последния удар по топката през миналия сезон. Но това са нещата, които правят нашия спорт толкова привлекателен. Въпреки това винаги съм осъзнавал факта, че като част от щабам винаги съм изпълнявал ролята на временен пазител на нашето бижу, написа в прощалното си изявление в сайта на "Манчестър Юнайед".

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед” сър Алекс Фъргюсън бе потърсен за коментар след новината за оттеглянето на Дейвид Гил от поста изпълнителен директор на "червените дяволи".

За 26 години работа в Манчестър Юнайтед в 23 от тях съм имал двама шефове: Мартин Едуардс, който ме доведе в този клуб и Дейвид Гил. Харесвах работата си и с двамата. Дейвид е невероятен изпълнителен директор. Разбира се, карали сме се милиони пъти, но винаги съм се радвал на нашите скандали, защото Дейвид има две страхотни качества: много е прям и винаги поставя Манчестър Юнайтед на първо място. Споровете с него никога не може да са лични. Той винаги иска най-доброто за Манчестър Юнайтед, независимо дали става дума за футболисти, тренировъчна база или служители. Неговото оттегляне ще е голяма загуба за мен, но това, че той остава в борда на директорите ми дава увереност, че причините за раздялата му с поста е добре обмислена и неговото мнение е, че клубът трябва да продължи да се развива. Ако имаше начин да убедим Дейвид да остане, аз щях да съм успял да го направя. Но това е неговото решение и ние трябва да се съобразим с това, заяви шотландският спец.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна